Deska z tvrzeného skla místo dlaždiček do kuchyně

glass-materialProstor za kuchyňskými pracovními deskami už nemusí být obložen pouze klasickými keramickými dlaždicemi. Dnešní doba nabízí také velké množství moderních materiálů, které se dají jako obklad za kuchyňské linky využít. Mezi velmi oblíbené materiály patří v současnosti sklo. Samozřejmě se nejedná o klasické sklo, ale o tvrzené sklo.

Skvělý design a vysoká odolnost

Krásný design je jedním z hlavních důvodů obliby tvrzeného skla při využití za kuchyňskými linkami. Sklo je považováno za moderní a čistý materiál. Skleněná deska je také velmi snadná na údržbu. Celá plocha je beze spár. Nikde se neusazuje špína a díky tomu je minimalizováno riziko vzniku plísní. Skleněné desky dokáží rozzářit celou místnost a vytvoří velmi luxusní nádech.

Sklo pro využití v kuchyních musí nejprve projít procesem kalení. Teprve pak dostává skleněná deska potřebné vlastnosti v odolnosti. Při využití za kuchyňskou pracovní deskou je její rozbití téměř nemožné. Kdyby ale taková situace přeci jen nastala, nemusíte mít o své zdraví obavy. Sklo se totiž roztříští na malé neostré kousky.

Nabídka barev je vysoká

Každý z nás má pro barvy v interiéru odlišné představy. Proto i barvy skleněných desek můžete libovolně vybírat podle vašeho vkusu. Skleněné desky se vyrábějí v široké paletě barev. Barvy můžete vybírat podle vzorníku RAL.

Při procesu kalení dostávají skla ještě jednu užitečnou vlastnost. Nejenže se zvýší jejich mechanická odolnost, ale skla také dokáží odolávat i vyšším teplotám. Proto je možné jejich využití i místech, která jsou namáhána vysokou teplotou. To se týká především prostor za sporákem nebo varnou deskou. Cenu tvrzeného skla ovlivňuje tloušťka a povrchová úprava. Pokud byste například chtěli 1m2 skla o síle 5 mm v čirém provedení, bude jeho cena mezi dvěma a třemi tisíci korun. Širší skla s povrchovou úpravou jsou samozřejmě dražší. Pro bližší informace nás kontaktujte.

Autor: Magdalena Hándlová