Články

5 způsobů, jak ozvláštnit vaši výlohu

Výloha je věc, která nepochybně patří ke každému obchodu, ať už se jeho prodej soustředí na cokoliv. Výloha má do vašeho obchodu lákat zákazníky. Působí vlastně jako vaše velká vizitka, kterou vidí všichni kolemjdoucí. Je tedy nutné, aby bylo vhodně zvolené sklo do výlohy. Přesně to je naše specializace. Pro zasklení výloh používá naše sklenářství několik různých typů skel.

zobrazit více »

Skleněný nábytek se usídlil v moderních bytech

Sklo vždy patřilo mezi luxusní materiál. Se vzrůstajícím zájmem zákazníků se skleněný nábytek dostává i do běžných bytů. Působí čistým a elegatním dojmem. Lze vytvářet různé atypické tvary a přitom zachovat všechny výhody skla jako jsou vysoká průhlednost, různé dekory kombinované se zabarvením do různých odstínů. Nábytek je možné vyrobit i z kaleného skla.

zobrazit více »

Deska z tvrzeného skla místo dlaždiček do kuchyně

Prostor za kuchyňskými pracovními deskami už nemusí být obložen pouze klasickými keramickými dlaždicemi. Dnešní doba nabízí také velké množství moderních materiálů, které se dají jako obklad za kuchyňské linky využít. Mezi velmi oblíbené materiály patří v současnosti sklo. Samozřejmě se nejedná o klasické sklo, ale o tvrzené sklo.

zobrazit více »

Základní surovina sklenářství – sklo

Sklo bylo objeveno kolem roku 3000 př. n. l. v Egyptě. Zpočátku bylo velmi nečisté a bylo používáno na výrobu ozdob (tyčinky, kuličky). Obsahovalo oxid křemičitý, vápník a sodík, jednalo se tedy o vápenato-sodné sklo.

zobrazit více »